Thursday, March 19, 2009

Sharing Is Loving

~Stay The Same~
Don't you ever wish you were someone else
You were meant to be the way you are exactly
Don't you ever say you don't like the way you are
When you learn to love yourself, you'd better off by far
And I hope you always stay the same
Cuz there's nothin 'bout you I would change
( verse )
I think that you should be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside
Don't be afraid if you've got something to say
Just open up your heart and let it show you the way
Believe in yourself
Reach down inside
The love you find will set you free
Believe in yourself
You will come alive
Have faith in what you do
You'll make it through…

:: Bagi mereka yang kenal rapat siapa sebenarnya ‘INA’,mungkin mereka kenal sebagai seorang peminat lagu-lagu nasyid sahaja.Ya,Ina memang lebih senang untuk memilih dan menjadikan lagu-lagu nasyid ini sebagai hiburan dan halwa telinga.Munzu zaman..hehehe..Amat jarang untuk Ina menyukai atau meminati lagu-lagu Inggeris.Mungkin kerana rentak atau liriknya yang ‘tidak kena’ di hati.

Entri kali ini,Ina ingin berkongsi sebuah lagu Inggeris yang rasa-rasanya pernah popular satu ketika dulu.Waktu tu,kakak Ina yang memutarkan lagu ini berulang dan berulang kali.Ina cuma mendengar tanpa memahami makna dan mesej disebalik lagu ini(maklumlah masa tu zaman kanak-kanak riang lagi,hehehe).Satu ketika,lagu itu kedengaran disini.Dari komputer riba seorang adik sebilik.

Entah bagaimana..tiap lirik lagu itu dihayati sepatah demi sepatah.Bait demi bait.Dan..Ina teruja saat itu.Sangat menarik.Sangat cantik.Bagi Ina ia boleh menaikkan semangat sesiapa sahaja yang pada waktu itu ‘lemas’ atau ‘hampir rebah’.Bila mendengar lagu ini secara spontan diri ini diletak sebagai watak utama dalam lagu tersebut.Hmm…sweet.So…bagi sesiapa yang ada masa,cubalah search lagu ni dan hayati.Sekarang,lagu ni sudah jadi salah satu lagu favorite Ina dan lagu motivasi.Selamat mendengar…^_^

p/s : Ku dedikasikan khas buat teman-teman seperjuangan yang menuntut di Mesir dan IPTA Malaysia.Ujian dan susah payah dalam mencari ilmu adalah syarat utama.Ada ketikanya mungkin kita terasa lemah dan hampir mengalah.Tetapi ingatlah…Tiada kejayaan semanis madu tanpa pergorbanan sepahit hempedu.Usah berputus asa dari rahmat ALLAH SWT.Bi taufiq wannajah untuk kita semua.Amin..Salam perjuangan~

1 comment:

  1. assalamualaikum. baru.. baru sudah. N cantik. tapi, mana shoutbox nya? memang ndak mau bubuh ka? anyway. tahniah N teruskan menulis.

    ReplyDelete